top of page
Sök
  • Skribentens bildLedarskap i balans

Vårvandring och längtan ut


Våren har än så länge varit kall och vädret ganska ostadigt. Prognosen för vår vandringsdag visade på sol, vind, moln och någon regnskur. När vi gav oss iväg på vår 18 km långa vandring på Lovön var vi därför väl rustade med kläder för väder, extra tröjor och rejäla matsäckar.


Vi möttes upp vid Kina slott och naturen stod i sin vackraste vårskrud. Det skira gröna lyste klart mot den blå himlen, träd och buskar i full blom. Vårtecknen avlöste varandra på ett nästan överrumplande sätt, så mycket liv!


Några sträckor vandrade vi i tystnad, något som många av oss verkligen uppskattar. Men just denna lördag, efter drygt två månader med distansering av olika slag, var nog de flesta lite mer sugna på att träffas, prata och uppleva tillsammans.


Under dagen tog vi också regelbundna pauser med korta meditationer, tid för reflektion och delande. Lunchen intogs i lä i en mjuk skogsbacke där solen värmde både kropp och sinne. Någon passade till och med på att slumra till en liten stund till sorlet av småprat och fågelkvitter.


När vi efter drygt sex timmar summerade våra intryck från dagen kunde vi konstatera att ljuset, färgerna och vidderna fanns kvar i våra sinnen och att våra kroppar nu var skönt trötta och avslappnade efter en hel dag tillsammans i vacker och omväxlande natur. Tack!


/ Åsa Ahlqvist46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page