top of page
Sök
  • Skribentens bildLedarskap i balans

Livet händer här och nuEtt nytt år, ett nytt decennium och en ständigt föränderlig omvärld. Det är inte helt enkelt att förhålla sig till begreppet tid eller hänga med, förstå och acceptera livets föränderlighet. Nu skriver vi 2020 och ingen av oss vet egentligen vad det nya året kommer att föra med sig, på gott och på ont.


Men det vi faktiskt kan göra är att bestämma oss för att varje dag leva våra liv så gott vi kan, i omsorg om oss själva, varandra och vår värld.


När allt snurrar på är det lätt att glömma att livet är det som pågår precis just nu, mitt i allt som är. Ibland går det mesta av vår energi åt till att helt enkelt överleva vardagen, veckan, terminen. Vi längtar till helgen, planerar för nästa ledighet eller resan vill göra om ett halvår. Och det måste vi ju också få göra. Men livet pågår här och nu, ögonblick för ögonblick.


"Life is what happens you when you busy making other plans", en textrad ur John Lennons låt "Beautiful boy" som ofta kommer upp i mitt huvud som en påminnelse om att ta tillvara det liv som blivit mitt. Så stanna upp ett ögonblick, se dig omkring och upptäck allt det du har att vara tacksam över i ditt liv. Var tacksam för det du har, visa omsorg om dig själv, andra och vår värld. Och till sist en del ur sinnesrobönen och en önskan om att vi alla ska kunna leva våra liv så gott vi kan!


Ur sinnesrobönen:


"Gud ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan

och förstånd att inse skillnaden"

Reinhold Niebuhr80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page