top of page
Sök
  • Skribentens bildLedarskap i balans

Att mogna som ledare

Uppdaterat: 8 jan. 2020


Vad innebär det att mogna som människa och ledare? Vad är egentligen vishet? Hur viktig är ledarens egen självinsikt och förståelse för olikheter?

Under tre dagar fick jag förmånen att vara med och leda en kurs om mänsklig hållbarhet och existentiella perspektiv i liv och ledarskap. Kursen hölls på vackra Wettershus retreatgård utanför Gränna. Det blev en kurs i retreatens anda och rytm, med tideböner och gott om utrymme för tystnad och stillhet.


Att kombinera kurs med tyst retreat var en överraskande positiv upplevelse. Efter varje avslutat kurspass klingade vi in oss i tystnaden och därmed också i tid och utrymme för egen reflektion. När vi återvände för ett nytt kurspass klingade vi in oss i kursens olika pass med teori, praktiska övningar, samtal och gemensam reflektion. Och efter ett tag blev det helt naturligt att gå in och ut ur tystnaden.


Wettershus retreatgård vid Vätterns strand är en av Sveriges äldsta retreatgårdar. Där finns en tydlig och trygg ordning att vila i. Det visar sig att regeln för den första klosterregeln kan gälla än idag, "Bevara ordningen, så ska ordningen bevara dig".


Både kursdeltagare och vi kursledare kunde konstatera att kombinationen kurs/retreat fungerat utmärkt och förstärkt kursens innehåll och syfte - att mogna och fördjupas i ledarskapet.


/ Åsa Ahlqvist
75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page